logo

MÜŞTERİ HİZMETLERİ : +90 (462) 333 7 444

BİZİ TAKİP EDİN

SOSYAL MEDYA

MERKEZ OFİS : +90 462 333 7 444

YUKARI
 

Cemilusta Franchising

Dünyanın bir numaralı Franchising Ailesi’ne katılıp başarı öykünüze başlayabilirsiniz.

Bayim Olur musun?

Yeni iş olanakları ve iş geliştirmek isteyen yatırımcıların franchiseezimiz olması için nelere sahip olmaları ve hangi aşamalardan geçmeleri gerektiğini bir bir anlattık. Cemilusta ve alt markalarının franchisee’i olmak için sol menülerde sizlere ışık tutacak bir çok bilgi paylaşılmıştır. Hadi sizlere kolay gelsin…

Merhabalar;

Cemilusta Akçaabat Köftecisi Türkiye’ de başarılı olabilme adına muhteşem menüler ve seçkin personel gücünü kullanmaktadır. Şubelerimize kattığımız görsellik ve konfor tüm ziyaretçilerimizi oldukça memnun etmekle birlikte farklılığımızı ortaya koymaktadır. Markamızın fırsatlarından yararlanılması adına franchiseeler geliştirmekteyiz. İşte gerçek işletmecilere katmak istediğimiz güç burada başlıyor.

Cemilusta Akçaabat Köftecisi işletmecisi olmak, size verilecek eğitim ve destekler sonucu başarılı bir iş sahibi olabilme imkanı yanında birçok avantajlar da getirecektir. Bir yandan kendi işinizin sahibi olurken bir yandan da Cemilusta Akçaabat Köftecisi uzmanlığı ve deneyimini yanınıza almanız, dolayısıyla da risklerinizi büyük ölçüde azaltmanız anlamına gelmektedir. Ayrıca başarılarımıza Cemilusta Akçaabat Köftecisi markası adı altında işletmecilerimizin franchisee şubelerinde tüm alanlardaki gelişimler konusunda katkıda bulunabilme fırsatı da tanımaktayız. Örneğin yeni menüler oluşturabilme ya da görseller kazandırabilme gibi birçok konu yer almaktadır.

Cemilusta Akçaabat Köftecisi markası ile beraberliğiniz hem kendi işletmenizin patronu hem de ulusal bir aktivitenin üyesi olmanın getireceği kişisel tatmini sağlayacaktır.

Hedeflerinizde yakalayacağınız fırsatların ve yapacağınız yatırımların garanti anlamı taşıması sürekli olarak eğitim ve profesyonelliğimizin güvencesindedir. Ailemize katılmak isteyip başvuruda bulunan tüm işletmen adaylarımıza ilgilerinden ötürü teşekkür ediyorum.

İsmail HALİLOĞLU
Cemilusta Akçaabat Köftecisi
İdari Koordinatörü
ihaliloglu@cemilusta.com.tr

Türk Patent Enstitüsü Başkanlığı’nın ilanına göre, Akçaabat Köftesi’nin eksiksiz tarifi şu şekilde:

 

Ürünün Tanımı:

Akçaabat köftesi pişirilmemiş köfte hamurunun kalıpta veya elde şekil verildikten sonra soğutmak suretiyle hazırlanan üründür. Akçaabat köftesi %100 Akçaabat’ta yetişen sığır etlerinden yapılır. Kesilen etler 24 saat dinlendirildikten sonra kemiklerinden ayrılır, sinirleri temizlenir, artık etler atılır, şekle uygun olmayan tüm artıklar atılır. Etler ufak parçalar halinde parçalanıp bayat ekmek, sarımsak, taze iç yağı, tuz katılarak bir numara dediğimiz makineden geçirilir, yoğrulur, bir saat bekletilir tekrar yoğrulur. Ekmeği, eti, yağı, sarımsağı, tuzu katılıncaya kadar yoğurma işlemi devam eder. Yoğurma işlemi bittikten sonra şekillendirme işlemi başlar. Bir adet köftenin 33 – 40 gr üzerinden şekillendirmesi yapılır. Şekillendirme işlemi yapıldıktan sonra 2 saat dinlendirilir. Standartlara uygun odun kömürü kullanılarak yakılan ocaklarda pişirilerek servis yapılır. Köfte kilogram (kg) olarak satılır.

Ayırt Edici Özellikleri:

Akçaabat köftesini diğer köfte türlerinden ayıran en önemli özellik söz konusu köftenin üretiminde kullanılan etin doğal ortamda ve kendine has bir filoruga sahip bölge yaylalarında yetiştirilmiş danalardan elde edilmiş olmasıdır. Yörenin otlarının bu hayvanların üzerindeki etlerine vermiş olduğu tad ile köfteye ayrı bir damak lezzeti vermektedir. Bölge dışındaki illerden gelen hayvanların etinden bu lezzetin yakalanması mümkün değildir.

Ayrıca üretim tekniği ve ustalıkta ürüne önemli ölçüde farklılık katmaktadır. Karışım hazırlanırken yukarıda belirtilen maddelerin dışında hiçbir şey katılmaz. Pişirme odun kömürü ile yanan ocaklarda gerçekleştirilir. Akçaabat köftesinin servisini tamamlayıcı unsurları olan közlenmiş olarak sivri biber, domates kullanılır. Tercihen soğan, patates cips, ayrı olarak ta piyaz ve bulgur pilavı ile servisi yapılabilmektedir.

Görünüm ve Duygu Özelliği:

Birbirine veya kutu iç yüzeyine yapışmış, dondurulmamış yüzeyinde boşluk ve çatlak olmamalıdır. Etin doğal rengi pembe renginden kahve rengine kadar değişen tonlarda olmalı kararmış olmamalıdır.

Pişirmeden önce veya sonra kendine has tat ve kokuda olmalı yabancı tat ve küf kokusu bulunmamalı kokuşmuş olmamalıdır. Akçaabat köfte elastiki kıvamda homojen yapıda olmamalıdır. Gözle görülebilen yabancı madde bulunmamalıdır.

Fiziki ve Kimyevi Özellikleri:

Akçaabat köftesi özelliklerini bozacak maddelerle bir arada bulunmamalı ve makinede dilimlenmemelidir. Taze olarak piyasada verilecek olan Akçaabat köftesi +1 C, – 3 C arası muhafaza edilmelidir.
İmalattan itibaren 40 saat içerisinde tüketilmelidir. Uzun süre muhafaza edilecek Akçaabat köftesi ise en az -30 C de dondurulmalı ve – 16 C de muhafaza edilmelidir. İmalattan itibaren en çok 5 ay içinde tüketilmeli çözüldükten sonra hemen kullanılmalı tekrar dondurulmamalıdır.

Üretim Alanı:

Trabzon ili Akçaabat ilçesi.

Üretim Alanında Gerçekleşmesi Zorunlu Bulunan Özellikler:

Akçaabat köftesini diğer köfte türlerinden ayıran en önemli özellik söz konusu köftenin üretiminde kullanılan etin doğal ortamda ve kendine has bir filoruga sahip bölge yaylalarında yetiştirilmiş danalardan elde edilmiş olmasıdır. Yörenin otlarının bu hayvanların üzerindeki etlerine vermiş olduğu tad ile köfteye ayrı bir damak lezzeti vermektedir. Bölge dışındaki illerden gelen hayvanların etinden bu lezzetin yakalanması mümkün değildir.

Ayrıca üretim tekniği ve ustalıkta ürüne önemli ölçüde farklılık katmaktadır

Üretim Metodu:

Katkı Maddeleri: Akçaabat köftesine dana eti, bayat ekmek, sarımsak, iç yağı, yemeklik tuz dışında hiçbir katkı maddesi katılmaz. Bu malzemelerin kullanım oranları ise;

  • Yüzde 76,2 –73,2 oranında et
  • Yüzde 14 – 15 oranında ekmek
  • Yüzde 8 – 10 oranında iç yağ
  • Yüzde 1 oranında tuz
  • Yüzde 0,8 oranında sarımsaktan oluşmalıdır.
  • Köftede kullanılacak etin %30’luk bölümü döş kısımdan, geri kalan %70’lik bölümü ise kol, kaburga, büftek ve gerdan kısmından kullanılmalıdır.

Hazırlanış:

Akçaabat köftesi pişirilmemiş köfte hamurunun kalıpta veya elde şekil verildikten sonra soğutmak suretiyle hazırlanan üründür. Katılacak katkı maddeleri yukarıda belirtilen oranlarda olmalıdır. Akçaabat köfte hamuru hazırlanırken kasaplık hayvan gövde etlerinin tercihen kasaplık dana gövde etleri kemiklerden ayrılır. Gerekli temizlik ve ayrışımlar yapılarak küçük parçalara ayrılır. Yapılacak hamurun miktarına göre iç yağ eklenir. Yine belirli oranlarda sarımsak eklenir. Belirli gramajda ekmek katılır. Bu katılan ekmek etin zerreciklerinin birbirine yapışmasını ve kaynaşmasını sağlar. Fazla veya az katılan ekmek köftenin damak tadını bozar. Belirlenen gramajda katılması uygundur. Yemeklik tuz eklendikten sonra kıyıma geçilir. Çekme şekli kıyma makinesinde yapılır. Çekim işlemi bittikten sonra yoğurma işlemi yaklaşık 1 saat devam eder. Bu yoğurma esnasında fazla veya az yoğrulma sağlıklı olmayabilir, normal kıvamının verilebilmesi gerekmektedir. Bu noktada ustalık ön plana çıkmaktadır.

Köfte hamuru hazırlandıktan sonra normal gramajlarda kesime başlanır. Akçaabat köftesi en çok 2 cm kalınlığında aynı şekil ve büyüklükte olmalıdır. Bir adet köftenin 33- 40 gr arasında olması gerekmektedir. Şekillendirme işlemi bittikten sonra 2 saat dinlendirilir.

Pişirilme yeri standartlara uygun olmalıdır. Bu standartlar belirli ölçülerde ocaklar olup bu ocakların yanabilmesi için odun kömürü kullanılmalıdır. Pişirme esnasında vantilatör ve rüzgar yapıcı cihazlar kullanılmaz. Tabakta közlenmiş olarak sivri biber, domates ile sunumu yapılır. Köfte kilogram (kg) olarak satılır.

Denetleme:

Akçaabat köftesinin yukarıdaki koşullara uygunluğunun denetimi Trabzon Ticaret ve Sanayi Odasının koordinatörlüğünde, TTSO, Akçaabat Belediyesi ve konusunda uzman en az 3 ustanın katılımı ile oluşturulacak bir komisyon tarafından yapılacaktır. Komisyon görev dağılımını kendi arasında gerçekleştirecektir.

Akçaabat köftesinin denetimi ve kontrolü söz konusu Komisyonun kontrolü altında olup, Coğrafi İşareti haksız şekilde kullananlar ile ilgili yasal takibat başlatılacaktır. Komisyon denetimini 6 ayda bir düzenli olarak, ihtiyaç duyulduğunda ve şikâyet durumunda ise her zaman yapar.

Akçaabat Köftesi Ne ile Yenir?

Piyaz

Düz taze marul önce seçilip yıkandıktan sonra bir süzgeç içerisinde sızması beklenir.Sızması bittikten sonra belirli bir miktar avuç içine alınarak keskin bir marul bıçağı ile kıyımı yapılır.Kıyılan marul tabağa serilir, bir gün önceden haşlanıp bekletilmeye alınan Kelkit fasulyesi üzerine serpilir.Aynı şekilde kıyılmış halde kuru soğan katılarak harman edilmiş vaziyette tabağa konulur. Zeytinyağı ve limonu eklenerek servise hazır vaziyete getirilir.

Ayran

Akçaabat Köftesinin yanından ayrılmaz içeceği ayranın yapılışı, Yoğurdu derin bir kaba koyarak çatalla veya el mikseri ile çırptıktan sonra üzerine iyice karışıncaya kadar azar azar süt eklenir, soğuk suyu ve tuzu karıştırdıktan sonra soğuk olarak servis yapılır.

Kızarmış Biber ve Domates

Kızarmış Biber ve Domates ile Akçaabat Köftesi’nin lezzeti bir başka damak tadı oluşturuyor.Bu iki malzemenin köfte yanında yenilmesi mutlak suretle tercih edilir.

Yöresel Ekmek

Trabzon yöresine özgü kocaman, taze, sıcacık, mis gibi Vakfıkebir ekmeği ile Akçaabat Köftesi’nin tadı bir başkadır.

İstanbul

Avrupa Yakası
Anadolu Yakası

Ankara

Etlik
Kızılay
Ümitköy
Ulus
Çukurambar
Balgat
Eskişehir Yolu Üzeri

Diğer Bölgeler

Sinop
Rize
Ordu
İzmir
Çanakkale
Mersin
Kütahya
Edirne
Mersin

Franchising Sisteminin Franchise Açısından Yararları Nelerdir?

  • Daha önce denenmiş, başarısı kanıtlanmış ve tanınmış bir marka ile birlikte, işletme sistemine ait teknikleri ve prosedürleri kullanmak mümkün olmaktadır.
  • Marka ile birlikte ulusal veya uluslararası standarda ve kaliteye sahip olunmaktadır.
  • Franchise veren işletme tarafından, franchise alan işletmeye eğitim hizmetleri ve uzman personel desteği sağlanmaktadır.
  • Kaliteli personel bulma, işe alma ve yetiştirme konularında franchise veren işletmenin tekniklerinden yararlanılmaktadır.
  • Mali, ticari ve personel konularında sağlanan destekle, teknik işlevlere ağırlık verilip başarı şansı arttırılmaktadır.
  • Ortak hareket edilerek küçük işletmelerin karşılaşacakları risk ve işletmecilik sorunları minimize edilmektedir.
  • Franchise veren işletmenin mali ve hukuk danışmanlarından yararlanılmaktadır.
  • Franchise veren işletmenin sürekli olarak yaptığı araştırma ve geliştirme çabalarından yararlanılmaktadır.
  • İşletmenin kuruluş aşamasında ve kuruluş yerinin seçiminde bilimsel tekniklerin kullanılması mümkün olmaktadır.
  • Kuruluş aşamasında leasing vb. kaynaklardan finansal destek sağlanması mümkün olmaktadır. Reklam ve tanıtım giderlerinden tasarruf sağlanmaktadır.
  • Franchising sistemi, girişimcinin yalnızlığını ortadan kaldırarak, kendi işini kurmanın getirdiği riskleri azaltmaktadır.
  • Franchise veren işletmeye yapılan ödemeler, başlangıçta, yeni bir işin ön yatırımından daha fazla olmasına rağmen, denenmemiş bir iş için yapılacak hata bedellerinin toplamından azdır.

Cemilusta Ailesinin bir parçası olmak istediğinizde, bugünden başlayarak açılış gününe kadar atacağınız tüm adımları aşağıda görebilirsiniz.

1. Adım:

Başvurunun yapılması
Franchise Başvuru Formu’nu eksiksiz olarak doldurarak başvurunuzu yapabilirsiniz.
İnternet dışında telefon, faks veya posta yoluyla yapılan başvurular dikkate alınmayacaktır ve/veya gizli tutulacaktır.

2. Adım:

Başvurunun Değerlendirilmesi (Bir hafta)
İnternet yoluyla bize ulaşan form, en geç bir hafta içinde Franchising Bölümü tarafından değerlendirilir. Olumsuz başvurular e-mail yoluyla girişimciye bildirilir.

3. Adım:

Aday Emlağın Ziyaret Edilerek Değerlendirilmesi (Bir hafta)
Başvurunuz olumlu bulunduğu takdirde, bir hafta içinde mağaza için düşündüğünüz emlak ziyaret edilerek, yerinde değerlendirme yapılır.

4. Adım:

Franchise Adayının Değerlendirilmesi (Üç gün)
Gerekli incelemelerin tamamlanmasının ardından üç gün içinde Franchising Bölümü tarafından franchise adayına randevu verilerek, yüzyüze görüşme yapılır. Bu görüşmede franchise adayına sisteme katılım ile ilgili detaylı bilgiler verilir.

5. Adım:

Fizibilite Yapılması (Beş gün)
Aday emlağın fizibilitesi beş gün içinde Franchising Bölümü tarafından yapılır. Bölgenin özellikleri, avantaj ve dezavantajları belirlenir. Tahmini kar / zarar tablosu hazırlanır.

6. Adım:

Fizibilite Raporu’nun Paylaşılması (İki gün)
Yapılan fizibilite sonucu hazırlanan rapor olumlu ise İki gün içinde franchise adayı ile paylaşılır. (Olumsuz raporların detayları girişimciyle paylaşılmaz.)

7. Adım:

Franchise Sözleşmesi’nin İmzalanması (Bir hafta)
Franchising sözleşmesinin hazırlanıp imzalanması için gerekli evrak listesi franchise’a verilir. Evrak prosedürünün tamamlanmasından sonra beş veya on yıllık Franchising Sözleşmesi imzalanır.

8. Adım:

Mimari Projenin Başlatılması (Onbeş gün)
Mimari ekip, beş gün içinde emlağı ziyaret edip röleveyi alır ve uygulanacak konsept belirlenir. Onbeş gün içinde mimari proje çizimi tamamlanır. (Proje çizimi sadece Cemilusta mimari ekip tarafından yapılır.)

9. Adım:

Projenin Fiyatlandırılması (On gün)
On gün içinde proje, dekarasyon ve donanım olarak ayrı ayrı fiyatlandırılır. (Bütün projeler anahtar teslim olarak Cemilusta mimari ekip tarafından fiyatlandırılır.)

10. Adım:

Mimari Uygulamanın Başlatılması (Kırk gün)
Anahtar teslim fiyatlandırma ve ödeme koşulları girişimci tarafından onaylandıktan sonra bir hafta içinde siparişler verilip proje uygulaması başlatılır. (Ortalama bir proje uygulaması kırk gün içerisinde tamamlanır.)

11. Adım:

Personel Alımı ve Eğitim
Açılacak Cemilusta Akçaabat Köftecisi için gerekli eleman listesi ve nitelikleri Cemilusta İnsan Kaynakları Bölümü tarafından belirlenir. İşletmeci başta olmak üzere tüm ekibin eğitimleri Cemilusta destek birimi tarafından seçilmiş pilot şubelerimizde eğitim danışmanımızın gözetimi ve takibinde on günde tamamlanır. (Gerekli görüldüğü takdirde personel alımı İnsan Kaynakları tarafından yapılabilir.)

12. Adım:

Reklam ve Tanıtım Malzemelerinin Hazırlanması
Açılıştan bir hafta önce Cemilusta Akçaabat Köftecisine ait broşür, magnet, tanıtım föyü vb. basılı reklam malzemeleri Cemilusta tasarım ve medya ekibi tarafından belirlenip basılı olarak mağazaya teslim edilir.

13. Adım:

Ürün Siparişlerinin Verilmesi
Şube açılmadan bir gün önce ilk siparişler üretim tarafından girişimci adına hazırlanıp mağazaya gönderilir.

14. Adım:

Açılış
Başvurunun elimize ulaşmasından sonra ortalama doksan altı gün içinde mağazamızın açılış hazırlığı tamamlanmış olur. Operasyon ekibi tarafından kontrol edilip açılmaya hazır olan mağaza destek ekibi ile beraber satışa başlar.

Reklam ve Pazarlama

1969 yılından bugüne kadar kazanılan bilgi ve tecrübenin yerel deneyimlerle harmanlanması ile oluşan pazarlama aktiviteleri franchiseelere uygulanır. Her şube kendi servis bölgesi içerisindeki potansiyel müşteri portföyüne yeni ürünlerini tanıtmak ve promosyonları duyurmak için belirli aktivitelerde bulunur.

Lokal pazarlama olarak adlandırılan bu yöntemde broşür dağıtımı, yüz yüze sıcak pazarlama ve bilgisayar ortamından memnuniyetleri sorgulanır. Ulusal pazarlamada ise; dükkan reklam fonu ve sponsor gelirleri ile oluşturulan bütçeden kitlesel pazarlama yapılır. Bu faaliyetlerde radyo, televizyon, billboard, gazeteler, internet gibi her türlü iletişim aracı kullanılmaktadır.

Halkla İlişkiler

Cemilusta Akçaabat Köftecisi profesyonel olarak Halkla İlişkiler eğitimi alır ve eğitimi diğer şubelere aktarır. Eğitimi alan ve uygulayan birimler görsel ve yazılı basın ile olan ilişkilerini düzenler, röportajlar organize eder, sosyal sorumluluk projeleri üretir, hazırladıkları ulusal ve yerel basın bültenleri ile hem yeni açılan şubelere hem de var olan dükkanlarımıza destek olur.

Eğitim ve Denetim

Cemilusta Akçaabat Köftecisi aile bireyleri; müşteri tercihlerinin yönlendirilmesinden rekabet psikolojisine, sıcak satıştan hijyen ve kaliteye kadar, uzmanlık seviyesine ulaşana dek sürekli eğitime tabi tutulurlar.

Şube açılmadan önce eğitim ve geliştirme departmanı, standart olan bir eğitim programına katılmanızı sağlar.

Şube açılışına kadar; menülerin hazırlanması, ürün kalitesi, hijyen, müşteri odaklı satış, sipariş alımı, pazarlama, finans gibi konularda çok ayrıntılı bir eğitim programı uygulanır.

Şube açıldıktan sonra da eğitim departmanı servis, bilgi ve ürün kalitesinin standartlarını koruması için 3 hafta boyunca kontrollerine devam eder. Kontrol ve rutin eğitimler şubenin çalışma sürecinde de sürmektedir.

Denetimler; sadece kontrol için değil, arkasından hazırlanan hareket planları sayesinde gelişim sağlamak için yapılmaktadır.

Şube Geliştirme Servisi

Franchisee şubelerimize operasyonel anlamda destek olmak amacı ile Franchisee müdürümüz gerekli analizleri objektif olarak yapar ve hareket planları oluşturur. Hareket planları analiz sonuçlarına göre; ciroyu arttırma yöntemleri, personel eğitimi, servis kalitesinin yükseltilmesi gibi konuları içerebilir.

Hammadde ve Lojistik Desteği

Cemilusta Akçaabat Köftecisi şubelerinde detaylı bir üretim yapılmaz. Ürünler (köfte, tavuk, tatlı) hazır olarak Tabzon Akçaabat Düzköy yolu üzerinde bulunan imalat tesisimizden sevk edilir.

Franchise (bayilik) veriyor musunuz?

Evet, Cemilusta Akçaabat Köftecisi franchise sistemi ile şube ağını genişleten bir zincirimiz mevcuttur.

Ortalama yatırım maliyetleri ne kadardır?

Cemilusta Akçaabat Köftecisi franchise yatırım maliyetleri mekanın m2 sine göre farklılık göstermektedir..

Ciro üzerinden prim (Royalty Fee) alıyor musunuz?

Evet. Cemilusta Akçaabat Köftecisi markası ile aylık hasılat üzerinden %8 royalty fee (ana markaya senelik kâr üzerinden verdikleri ücret) bedeli alıyoruz.

Dekorasyon ve inşaatı kim yapıyor?

Projeyi tamamen Cemilusta Akçaabat Köftecisi yürütüyor. Mimari çiziminden, ürünlerin teminine kadar anahtar teslim şekilde çalışıyoruz.

Franchising sözleşmesi kaç yıllık geçerli oluyor?

Franchising sözleşmelerimiz 5 yıl boyunca geçerlidir. 5 yıl sonunda taraflar arasında anlaşma olduğu takdirde sözleşme yenileniyor.

Personellerin eğitimini veriyor musunuz?

Çalışacak olan tüm ve servis personeline eğitimler merkez tarafından verilmektedir.

Bayilik düşünülen mekan için m2 sınırlaması varmı? Metrajlar ortalama ne kadar olmalı?

2 farklı konsept halinde çalışmaktayız. Sadece self servis üzerine 40 ila 70 m2 arasındaki alanlar yeterli olmaktadır. Alacarte konseptlerimiz ise 100 m2 ve üzeri alanlar için düşünülmektedir.

Her istediğimiz lokasyonda şube açabilir miyiz?

Şube açılmadan önce lokasyonun uygun olup olmadığına Cemilusta Akçaabat Köftecisi karar vermektedir.

Şube açmayı düşündüğümüz mekan için fizibilite araştırması yapılıyor mu?

Açılacak olan her şubenin lokasyonu ile ilgili mutlaka fizibilite çalışması yapılmaktadır. Ayrıca hangi şehirde düşünülüyorsa, şehir bazında da araştırma yapılmaktadır.

Dünyanın bir numaralı Franchising Ailesi’ne katılıp başarı öykünüze başlayabilirsiniz.